Българският Червен кръст предоставя хигиенни пакети и хранителни продукти на десетки бездомни хора в град Благоевград

Безвъзмездно предоставените материали имат за цел да подпомогнат хората в неравностойно положение и да ограничат разпространението на COVID-19 и други заболявания

В продължение на два месеца Българският Червен кръст предоставя хранителни продукти на десетки бездомни хора от град Благоевград, като тази седмица, в допълнение на вече реализираните действия на организацията, на хората в неравностойно положение бяха предоставяни и хигиенни пакети. Инициативата е в рамките на  кампанията  „Ти решаваш“, част от комплексната програма „Дейности в отговор на COVID-19“, финансирана от Американската агенция за международно развитие чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

Чрез безвъзмездно предоставените материали се цели да бъдат подпомогнати хората в неравностойно положение и да бъде ограничено както разпространението на COVID-19, така и други заболявания, характерни за зимния период. Всеки един от предоставените хигиенни пакети е индивидуален и включва дезинфектант за ръце, сапун, прах за пране, шампоан, мокри кърпички, предпазни маски за лице за многократна употреба и др. От началото на годината Българският Червен кръст е предоставил над 50 000 броя хигиенни пакети на многодетни семейства и хора в неравностойно положение.

В срещите, проведени в рамките на посещението в Благоевград, се включи и ръководителят на делегацията за Южна Европа на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец Мария Кристенсен.

Инициативата „Ти решаваш“ напълно уважава правото на всеки човек сам да се информира и да вземе важното решение дали да си постави ваксина или не, като единствено предоставя надеждна, проверена и научно доказана информация по отношение на вируса и последствията от него, като също така предоставя и възможност за имунизация, чрез своите 5 мобилни ваксинационни пункта, разположени в различни региони на страната. Един от мобилните ваксинационни пункта се намира в гр. Благоевград и ще бъде на разположение на жителите и гостите на града, които искат да се ваксинират до 23 декември. Пълният график, до края на годината, на определените към момента локации на всички мобилни ваксинационни пункта, може да бъде видян на https://tireshavash.info.

Свързани публикации