iQOO 11 дебютира на международния пазар, предоставяйки гейминг изживяване от следващо ниво

iQOO, независима дъщерна марка на vivo, обяви международния дебют на своя флагмански смартфон iQOO 11. Устройството предоставя гейминг изживяване от следващо ниво, задвижвано от първокласна система с двоен чип, авангардна технология на дисплея и пълно сензорно управление на играта.

„Водещият смартфон iQOO 11 е създаден с мисъл за хората с приключенски дух – онези, които искат да живеят на пълни обороти и  да прехвърлят границите във всичко, което правят. Новият флагман е съобразен с начина на живот и нуждите на нашите потребители, като предлага изключителна мощност и висока производителност“, каза Алън Фенг, глобален старши вицепрезидент в iQOO. „Игровата мощ е неразделна част от марката iQOO и тази гама е перфектно разработена, за да предостави най-доброто и завладяващо гейминг изживяване, което свидетелства за нашия стремеж към технологични иновации.“

И тази година iQOO споделя страстта на света към мощната производителност и високите скорости като партньор на BMW M Motorsport. 

Мощна производителност 

Устройството се захранва от ново високопроизводително трио, състоящо се от мобилна платформа Snapdragon® 8 Gen 2, LPDDR5X и UFS 4.0, като iQOO 11 е един от първите смартфони на пазара, оборудвани с най-новия и високоефективен чип на Qualcomm.

С мобилната платформа Snapdragon® 8 Gen 2 върховата производителност на CPU и GPU е подобрена, като същевременно се поддържа минимална консумация на енергия, осигурявайки перфектния баланс между представяне и живот на батерията по време на и след продължителни игри. В допълнение, LPDDR5X и UFS 4.0 гарантират на iQOO 11 последното и най-добро представяне по отношение на памет и съхранение, предоставяйки на потребителите гладко и бързо стартиране и кеширане на приложения.

Новият флагман е оборудван и с RAM 3.0, която добавя до 8 GB разширена виртуална памет, за да осигури още по-добра и по-гладка производителност, поддържайки до 43 приложения, работещи във фонов режим.[i]

Мощната производителност обаче изисква също толкова мощна батерия и съответните възможности за охлаждане. iQOO 11 може да се похвали с голяма батерия от 5000 mAh и 120 W FlashCharge, удобно зареждайки се до 100% за 25 минути.[ii]

Устройството е снабдено със система за течно охлаждане, състояща се от 4013 mm2 парна камера, изградена от неръждаема стомана с три графитни слоя за осигуряване на оптимална температура. Освен това, iQOO 11 разполага с уникална алуминиева рамка от авиационен клас, която е проектирана да поддържа температурата на горната част на устройството с до 2°С по-ниска, което е от голяма полза особено по време на интензивни игри. Важно е да се отбележи, че смартфонът може сам да открива и диагностицира случаи на необичайно нагряване, осигурявайки по-безопасно изживяване за всички.

„Monster Inside“ игрово изживяване

iQOO 11 предоставя превъзходно гейминг изживяване, в резултат от усъвършенстваната технология на дисплея, V2 чипът и пълното сензорно управление на играта, което гарантира изключителна прецизност и завладяващ геймплей. 

Новият модел на iQOO може да се похвали с 6,78-инчов 2K E6 AMOLED дисплей, който осигурява ярки, реалистични изображения, дори при силна светлина, гарантирайки най-доброто визуално изживяване. Благодарение на V2 чипа, устройството поддържа плавни визуални ефекти с кристално чисти детайли, като използва механизъм за предвиждане на движение и компенсация, за да намали размазването и забавянето на екрана. С най-новата технология Game Frame Interpolation, iQOO 11 може да увеличи честотата на кадрите до 90/120 кадъра в секунда чрез интерполация, дори когато играта не поддържа тези честоти, осигурявайки по-плавно и по-завладяващо гейминг изживяване. 

Освен това телефонът поддържа и In-Display Dual Monster Touch. С тази функция лявата и дясната страна на екрана могат да се управляват поотделно и потребителите да играят с четири пръста вместо с два за по-бързо и по-удобно. Двойният линеен мотор с X-образна ос обогатява сетивното изживяване, като дава реалистична обратна връзка за щетите и по-добра индикация за движението в играта. Моторчетата от лявата и дясната страна могат точно да посочват къде се случват действията в играта, като например при минаваща наблизо кола да вибрират, за да потопят изцяло потребителите в атмосферата. 

iQOO 11 има двоен стерео високоговорител, разположен по дължина на устройството, за да осигури по-балансиран стерео ефект. Вграденият алгоритъм за разширяване на звуковото поле, който го увеличава с от 50% до 120 градуса, дава възможност на потребителите да чуят всички нюанси на звука в игрите и видеоклиповете.

Изискан дизайн, който отговаря на вашия стил 

Новият iQOO 11 се предлага в два варианта – Legend и Alpha. Дизайнът на флагманската серия като цяло е вдъхновен от BMW M Motorsport. За да осигури уникално сетивно изживяване с всеки свой дизайн, iQOO се фокусира върху изследването на безброй материали, както и върху прилагането на иновативни производствени процеси.

Задният панел на Legend е украсен с емблематичната трицветна лента iQOO, резултат от партньорство на бранда с BMW M Motorsport. Всеки цвят има свое собствено значение: червеното представлява страстта и вълнението от състезанията, черното символизира стремежа към технологични иновации, а синьото представя забавлението от изследването на непознатото. Взети заедно, трите цвята разказват историята за това как “очарованието среща иновацията”. Разпознаваемата състезателна ивица е разположена върху привличащия вниманието модел Clous de Paris, допринасяйки за елегантната естетика на устройството.Изработката съчетава фибростъкло и веганска кожа, които образуват здрав и издръжлив заден панел с удобен захват. Освен това, устройството е снабдено с висококачествено и устойчиво на петна покритие, което е изключително меко на допир.

Изданието iQOO 11 Alpha пък е изградено от AG стъкло, идеално за тези, които търсят класическа, премиум естетика. 

Подобрени фотографски възможности 

iQOO 11 разполага с многофункционална система от задни камери, състояща се от 50 MP GN5 Ultra-Sensing камера, 13 MP телефото и портретна камера и 8 MP ултра широкоъгълна камера, предлагаща множество разширени функции. Новият V2 чип и мобилната платформа Snapdragon ® 8 Gen 2 внасят цялостни подобрения по отношение производителността на системата от камери, като предоставят несравними възможности за ясни нощни снимки и видеоклипове без шум. С Pure Night View и 4K Super Night Video, снабдени с усъвършенствания алгоритъм Raw Video NR 3.0, iQOO 11 може да създава съдържание на професионално ниво дори при изключително неблагоприятни светлинни условия.

За оптимално заснемане на движещи се обекти, iQOO 11 е снабден с функция за моментна снимка с нулево забавяне на затвора, която позволява на потребителите да уловят лесно това, което виждат. За заснемането на движещ се обект през нощта, iQOO 11 разполага и с настройка за нощна панорама, която разчита на стабилизиращите възможности на устройството, за да минимизира замъгляването на движението и значително да подобри яснотата на снимките дори при слаба светлина.  

В допълнение, цялостният пакет е обогатен с разнообразни софтуерни разширения като Studio-Quality Superb Portrait, който използва AI Skin Retouching и AI HD алгоритми, за да създаде професионално изглеждащи, естествени портретни ефекти, както и предлага възможност за ретуш на майсторско ниво. 

Наличност 

iQOO 11 ще бъде официално достъпен за закупуване ексклузивно на пазарите в Югоизточна Азия.

Относно iQOO

iQOO, дъщерна марка на vivo, се отличава с производителност и Esports изживяване. iQOO стъпва върху научните изследвания, качеството и експертизата в следпродажбеното обслужване на vivo и следва етоса на марката – “I Quest On and On”, за да прокарва граници, да въвежда смело иновации и да споделя вълнението от изследването на бъдещите технологии. С продукти, предлагащи стандартни възможности за електронни спортове, iQOO има за цел да стане най-добрият избор за потребителите, които са страстни любители на мощната производителност и гейминга.

За повече информация, моля посетете www.iQOO.com . 


[i] Тези данни се основават на лабораторни тестове на iQOO, извършени с помощта на модел iQOO 11 256GB с 16GB RAM.

[ii] Данните за зареждане се получават от нашата лабораторна тестова среда. Тестова среда: температура на околната среда и температура на телефона от 25 ℃ ±1 ℃ . Тестови условия: 1% от капацитета на батерията, всички телефонни услуги и функции изключени с изключение на гласови повиквания, изключен екран и използване на официалното стандартно зарядно устройство и кабел. Действителните данни може да варират в зависимост от тестовата среда, ситуацията на зареждане, първоначалната температура на телефона, дълготрайното износване на батерията и други фактори.

Свързани публикации