Jägermeister MANIFEST прекрачи прага на Whiskey Fest Sofia за пръв път

София обиколи света на уискито от 7 до 9 октомври в Sofia Event Center. Ценителите на качествените алкохолни напитки имаха възможност да се потопят в уникална атмосфера, създадена от над 70 изложителя, които представиха селекции от над 200 вида уиски, ром и коняк. Тази година за пръв път в събитието участва и Jägermeister MANIFEST – новият член в семейството на Jägermeister в България, който надгражда познатата рецепта на германските майстори на ликьора и предлага едно изцяло ново преживяване на своите консуматори.

Jägermeister MANIFEST е създаден по оригиналната рецепта на Jägermeister, но надградена с 5-та мацерация на билки и подправки, двойно отлежаване в дъбови бъчви и повече от 56 билки, в които влизат шафран, кардамон и ванилия. Вкусът на този висококачествен ликьор е богат и плътен, с аромат на карамел, сухи плодове и леко опушени дървесни тонове за финал. Това, което го отличава, от познатия Jägermeister, е използването и на пшеничен дестилат в производството, който отлежава минимум 15 месеца в нови, обгорени бъчви от френски дъб. Консумира се в ниска чаша, чисто или с едно кубче лед, защото тогава многопластовият вкусов профил се отключва най-пълноценно. В същото време, MANIFEST е и перфектен партньор на класически коктейли като Негрони, като им придава нов и оригинален прочит.

Участваме в това събитие, точно с тази напитка, защото вярваме, че в България има ценители на истинския вкус, които търсят нови преживявания“, сподели Лоранд Пап, регионален директор за Централна и Източна Европа на Jägermeister, който дойде в София специално за откриването на фестивала. „Повечето хора вече познават вкуса на ледено-студените шотове на Jägermeister, но с MANIFEST излизаме отвъд тази рамка и предлагаме нещо специално, в което мастър дистилърите са вложили още повече страст, знания и умения. Искахме да създадем един суперпремиум билков ликьор, който наподобява в процеса си на производство уиски, но в същото време дава интересен прочит на този тип напитки и сам по себе си създава една нова категория. Jägermeister MANIFEST е напитка за смелите визионери, които не се страхуват да експериментират в личния си стил, професионалния подход и питиетата, с които празнуват живота и успехите си“, допълни още той.

Триумфално безгрешен както за специалните поводи, така и за малките моменти, Jägermeister MANIFEST пренаписва правилата на категорията на ликьорите. Забележителен сам по себе си или в компанията на миксолози в рецепти за авторски коктейли, той дава нова посока на марката Jägermeister в България, като заедно с дистрибутора си у нас – Кока-Кола ХБК България, обещават още много изненади за всички ценители. Пълна информация за продукта можете да намерите тук.

Свързани публикации