LG И FILMMAKER MODE™ – ЗАЩО НАЙ-ДОБРИТЕ ХОЛИВУДСКИ РЕЖИСЬОРИ ПРЕПОРЪЧВАТ ДОМАШНО КИНО В ТОЗИ РЕЖИМ

В последните две години, напълно разбираемо, домашното кино достигна нови висоти и голямата част от кино феновете се наслаждаваха на любимите ленти от удобството на собствения си хол. Филмовите вечери винаги са вълнуващо време от ежедневието, но един режим на гледане променя напълно зрителското изживяване, като успява да го доближи максимално до изживяването в кино салонитe. Става въпрос за FILMMAKER MODE™ – режим, чрез който потребителят може да гледа филмите така, както режисьорите са имали предвид. 4К и 8К телевизорите на LG след 2020 година, включително LG OLED, съдържат важния режим в набора си от функции, като от миналата година смарт телевизорите ще се прехвърлят автоматично на FILMMAKER MODE™ за филмите и сериалите от Amazon Prime Video. Комбинацията на режима за гледане заедно с по-богатите, чисти и наситени цветове и зашеметяващото качество на картината, които телевизорите на LG предоставят, потребителите могат да се подготвят да разширят хоризонтите си с най-съвременното зрителско изживяване, напълно сравнимо с това в кино салоните.

Върху FILMMAKER MODE™ са работили едни от най-добрите холивудски режисьори, филмови студиа, брандове за електротехника, всички в партньорство с UHD Alliance. Общите им усилия подобряват завинаги домашното кино. Режимът функционира като изключва всички настройки за обработка на картината, като например изглаждане на движението, запазва правилните съотношения на екрана, цветовете и скоростта на кадрите. Така оригиналната концепция на режисьора се предава прецизно, за да може потребителят да се наслади на филма по начина, по който той е бил замислен и да изпита истинско кинематографско изживяване. „Ние влагаме много мисъл, създавайки филмите си и ежедневно взимаме хиляди решения за звука, цветовете, светлината, сенките, емоцията и изпълнението. FILMMAKER MODE™ позволява на потребителите да видят тези решения и у дома“, споделя за режима Джеймс Камерън, режисьор на шедьоври като „Титаник“ и „Аватар“.

За епично изживяване като на кино е нужен обаче и кинематографичен дисплей с висококачествена картина. LG телевизорите предлагат примиум качество и изпълнение на всяко ниво, а големият избор при бранда от размер на екрана, резолюция и технология, със сигурност може да задоволи всяка потребност на потребителите. Телевизорите LG OLED TV са признати от водещи режисьор като телевизорите, които задават стандарта за качеството на картината. Те са отличени също така от кино експерти на 72-та годишна церемония за награди Emmy® за технологии и инженеринг. „Виждайки някои от старите си филми като „Титаник“ и „Аполо 13“ на LG OLED TV, при които толкова трудно достигнах до дълбокото и богато черно, което си представях, и сега, когато ги виждам на екрана, е вълнуващо пътешествие отново към тях и потребителите могат да ги изживеят така, както никога до сега. Зрителското изживяване е невероятно и технологията има основния принос за това. И има само едно място, на което може да се изпита по този начин – никъде другаде. И това е в кино салона или вече с LG OLED TV”, това споделя Робърт Легато, VFX Supervision, режисьор и кинематограф.

Във всички свои серии телевизори – OLED, NanoCell, QNed MiniLED, LG пише история и налага иновативни нови технологии, с които подсилва цветовете, регулира яркостта и внася реалистична яснота на всяко изображение. Черното е по-черно отвсякога, а картината – достойна за големия екран. В комбинация с режима FILMMAKER MODE™, LG телевизорите са перфектното решение за домашно кино за всеки потребител, който иска да издигне зрителското си изживяване на по-високо ниво.

Свързани публикации