Мишел Симънс ще ръководи региона Multi-Country на Microsoft в Централна и Източна Европа

Днес Microsoft обяви, че Мишел Симънс (49) ще поеме поста генерален мениджър на региона Multi-Country[1] и ще наблюдава активно операциите на 24 държави в региона на Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Мишел заема позицията на наскоро освободената Анке ден Оуден, която сега ръководи Microsoft Холандия. Тя ще заеме позицията си от 1 април 2022 г.

Мишел притежава изключителни познания и опит в индустрията. Тя е част от семейството на Microsoft повече от двадесет години, като е заемала редица позиции в ЦИЕ, Азия и САЩ. През всички тези години тя е отговаряла за стимулирането на стратегическия растеж на множество пазари, както и за изграждането на връзка с множество партньори и клиенти. По време на своята работа като генерален мениджър на новите пазари в Югоизточна Азия, Мишел ръководи бизнеса на Microsoft в 9 държави, които са едни от най-бързо развиващите се пазари в Азиатско-тихоокеанския регион. Основният й фокус там е върху модернизирането на икономики и компании чрез дигитална трансформация.

На последната си позиция като ръководител на отдела по маркетинг и операции, Мишел е отговоряла за водещата бизнес стратегия на компанията, контролирането на приходи от продукти, маркетинг и множество операции, с които да даде възможност за дигитална трансформация на клиенти и партньори в 33-те страни, съставляващи бизнеса на Microsoft в Централна и Източна Европа.

„Вълнувам се, че имам възможността да ръководя пъстрия и многостранен регион на Microsoft в ЦИЕ. Потенциалът на технологиите, които позволяват на бизнеса и правителствата да правят иновации и да се трансформират, никога не е бил по-голям и очаквам с нетърпение работата с нашите партньори и клиенти, за да добавим тази стойност на региона“, сподели Мишел Симънс.

На новата си позиция Мишел ще бъде отговорна за по-нататъшното развитие на визията на Microsoft. Нейната основна цел ще бъде да подпомогне региона да надгради и развие своя силен технически потенциал, за да процъфтява като дигитална гореща точка и място, на което хората, бизнеса и общностите да имат възможността да се развиват и растат с общи амбиции и чрез дигитални иновации. Заедно със своя екип, тя ще работи с местни клиенти, партньори, предприемачи, предприятия и организации от публичния сектор за дигитална трансформация и иновации с помощта на облачни технологии. Мишел ще насърчава дигиталните умения, с основната цел да помогне за създаването на възможности за всички. По повод нейното назначаване, президентът на Microsoft за ЦИЕ Филип Роге каза: „Комбинацията от стратегически и търговски опит на Мишел я прави идеалният избор за ръководител на нашия екип и на този пазар, който е колкото завладяващ, толкова и разнообразен. Тя е упорит, всеотдаен и съпричастен лидер, с множество умения и опит. Сигурен съм, че ще даде най-доброто от Microsoft, за да стимулира трансформацията на пазара към по-богати, по-екологични и по-конкурентни икономики в региона.“


[1] Multi-Country е регион в Централна и Източна Европа, включващ 24 държави: Армения, Албания, Азербайджан, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Естония, Грузия, Латвия, Литва, Казахстан, Косово, Киргизстан, Молдова, Монголия, Черна гора , Северна Македония, Сърбия, Словения, Таджикистан, Туркменистан, Украйна и Узбекистан.

Свързани публикации