Nexo Ventures осигурява $150 милиона инвестиции в метавърс проекти

By peus80

Nexo, световна водеща регулирана институция за дигитални активи, днес обяви началото на Nexo Ventures, своя вътрешен фонд за инвестиции и придобиване, фокусиран върху метавърс проекти. Nexo Ventures се ангажира да ускори разработването и приемането на блокчейн технологията и ще инвестира дългосрочно $150 милиона в ритейл и институционални проекти в синергия с основния бизнес на Nexo.

Nexo Ventures ще се съсредоточи върху пет ключови области за инвестиции:

  • Метавърс, NFT и GameFi проекти
  • Web3
  • DeFi иновации
  • Инфраструктура за плащания и трейдинг
  • Решения в регулаторни норми

Коста Кънчев, съосновател и председател на управителния съвет в Nexo, сподели:

„С този фонд Nexo утвърждава България като извор на все повече обещаващи и вдъхновяващи проекти. Nexo е световен лидер в блокчейн пространството и смятаме за свой дълг да подпомагаме финансово и стратегически, прохождащи и в напреднал стадий, родни стартъпи. Моя лична мисия винаги е била в България да видим Skype ефекта, който Естония преживя – заразният пример на мащабен световен успех, който да създаде вълна от иновативни проекти и да помогне изграждането на цялостно по-добро общество.

Първоначалната алокация от $150 млн. на Nexo Ventures ще бъде фокусирана върху Web3 проекти и съпътстващото изграждане на метавърс инфраструктурата. Каним всички, работещи над такива проекти, да кандидатстват за финансиране директно на https://nexo.io/ventures“.

Nexo Ventures ще се ръководи от Татяна Методиева, CFA, ръководител „Корпоративни финанси и инвестиции” в Nexo.

„В Nexo вярваме, че блокчейн технологията ще трансформира начина, по който се свързваме и използваме финансови услуги“, каза Татяна Методиева, CFA. „Нашата мисия е да изградим предприемачи, които спомагат на крипто революцията занапред. Nexo Ventures има за цел да стимулира непрекъснатото приемане на дигитални активи и разширяването на  Web3 и метавърс екосистемата”.

Какво отличава Nexo Ventures:

  • Създаден  от  икономиката на дигиталните активи
  • Богат вътрешен финансов опит и ресурси за развитие
  • Интеграция с основните продукти и услуги на Nexo за оптимално внедряване на бизнес модела
  • Цялостна маркетингова и потребителска подкрепа
  • Предоставяне на ликвидност за партньорски (бизнес) инициативи

Екипът на Nexo, положил началото на Nexo Ventures, направи ключови инвестиции в следните проекти в екосистема за дигитални активи: 1inch, BCB Group, BlockFills, Bware Labs, Interlay, Mizar, Qredo, Rain, Texture Capital, The TIE и Yield Protocol.

Nexo е лидер в метавърс проектите и през декември 2021 г. чрез партньорство с Three Arrows Capital стана първата компания, предлагаща ликвидност срещу активи, която приема NFT като обезпечение за заеми, създавайки пазар и възможности на тези, които предпочитат да запазят своите „сини чипове” инвестиции в NFT активи. За да научите повече и да кандидатствате за финансиране, посетете nexo.io/ventures.

Свързани публикации