Новата Y серия на vivo идва на пазара със страхотно съотношение между цена и качество

Есенното портфолио на марката се разширява с три нови устройства от серията Y в Европа – Y35, Y22s и Y16

  • Серията Y има какво да предложи на всички възрастови групи
  • Оборудвана с големи батерии, тънък дизайн и страхотни камери, Y серията предлага отлични характеристики за посочения ценови диапазон
  • С подобрената функция Extended RAM 3.0, Y35 е перфектният инструмент за извършване на множество дейности едновременно и превключване от едно приложение в друго  

Снимай и играй през целия ден с подобрените функции и дълготрайни батерии на новите смартфони от серията Y на vivo. Моделът Y35 се откроява с 50МР камера и подобрената функция Extended RAM 3.0, която вече предлага допълнителни 8GB памет*, както и бързо превключване на приложения. В допълнение моделите от новата Y серия разполагат с операционната система Android 12 и големи 5000-милиамперни батерии с интелигентно зареждане. Те съчетават елегантен дизайн, много място за съхранение, допълнителни функции на камерата за улавяне на перфектния кадър, както и много добра цена, а това трудно може да бъде сравнено с други смартфони на пазара.

Впусни се в приключенията на живота с Y35

Със своите интелигентни функции и солидно представяне Y35 гарантира, че потребителите никога няма да пропуснат приключенията в живота. Той е пръв помощник при изпълнението на ежедневните задачи, като предоставя достатъчно памет и място за съхранение на данни, както и голяма батерия с възможност за бързо зареждане. Със  забележителните за тази категория телефони 256 GB място за съхранение, Y35 осигурява много пространство за инсталиране на приложения и запазване на множество видеоклипове и снимки. За тези, които се нуждаят от допълнително място, слотът за карта памет на Y35 позволява до 1 TB. А ако 8 GB RAM не отговарят на очакванията на потребителите, то те могат да бъдат увеличени с още 8 GB чрез иновативната функция Extended RAM 3. 0 на vivo. Това софтуерно решение използва паметта на телефона и като допълнителна такава, когато е необходимо, превръщайки Y35 в истински шампион по памет в своята ценова категория и в перфектен инструмент за безпроблемно и бързо превключване на приложения.

Както при всички смартфони на vivo, Y35 е проектиран така, че да помогне на всеки потребител да постигне своя перфектен кадър, с функции, които правят заснемането на снимки и видеоклипове забавно и лесно. Задната тройна система за снимки съчетава 50МР основна камера с висока разделителна способност, 2МР макрокамера за близък план от 4 см и 2МР боке камера за творчески ефекти на фона и акцент при портретите. Големият сензор на 50-мегапикселовата основна камера осигурява висока разделителна способност при всякакви условия на осветеност. Режимът Super Night използва многокадрова обработка на изображенията, за да улови цялата красота на нощните сцени, дори при слаба светлина. Естествено, любителите на селфита също са добре подсигурени с 16-мегапикселовата предна камера на Y35. Тя  също използва режима Super Night, за да намали шума на кадъра и да създаде ясни и ярки изображения дори при слаба светлина. Предната камера е снабдена и с лента Selfie Spotlight – специална светкавица, която осигурява запълваща светлина за по-добре изглеждащи портрети.

Благодарение на голямата си батерия с капацитет 5000 mAh и технологията за пестене на енергия с изкуствен интелект, Y35 е в крак с динамичния съвременен начин на живот, без да се изтощава. С 18W бързо зареждане батерията се зарежда от 1 до 70% в рамките на 70 минути или може да набави достатъчно енергия за 258 минути видеоклип само с 15 минути зареждане. Напълно заредена, батерията дава възможност да се насладите на над 14 часа стрийминг на HD видео или да поддържате Y35 в режим на готовност в продължение на два дни. Плавната работа се осигурява от мобилната платформа Qualcomm Snapdragon 680, като същевременно оптимизира използването на енергия за удължаване на живота на батерията. С осемядрен процесор и тактова честота до 2,4 GHz Snapdragon 680 осигурява 20% по-висока производителност на едно ядро и 10% по-висока производителност на графичния процесор в сравнение с предишното поколение чипсети.

Оборудван с 6,5-инчов FHD+ дисплей, той осигурява широк и поглъщащ изглед както за видео, така и за игри. Разделителната способност 2408×1080 и честотата на опресняване 90Hz позволяват на потребителите да се наслаждават пълноценно на забавленията и игрите. В допълнение Y35 разполага с висококачествена система за усилване на звука Audio Booster до 72 dB за въздействащ звук в движение. Не на последно място, Y35 се отличава с красив минималистичен дизайн: плоската рамка, приятната 2.5D извивка и заоблените ъгли, които гарантират, че моделът притежава удобен захват. Y35 се предлага в два цвята – Dawn Gold, който има иновативно двуслойно покритие с променящи се златисти нюанси, и Starlight Blue, който имитира фините отблясъци на нощното небе.

Смартфоните са сред най-личните устройства, които потребителите използват. Те трябва да предоставят високи нива на издръжливост и надеждност. Ето защо vivo тества Y35 в своята лаборатория преди пускането му в масово производство чрез 32 000 теста за изпускане, както и включване и изключване на слушалките по 6500 пъти и съответно USB кабела – 6000 пъти**.

Y22s – перфектното универсално устройство за забързаното всекидневие

Y22s е идеален универсален телефон, който предлага изчистен дизайн и предоставя гладко и безпроблемно изпълнение на всекидневните задачи, благодарение на своята 6 GB RAM памет. Това щедро допълнение надминава повечето смартфони от същата ценова категория и позволява безпроблемно управление, дори и при повече отворени приложения на заден фон. Устройството разполага и с мобилната платформа Qualcomm Snapdragon 680, придружена от 128 GB памет, която може да бъде разширена до 1 TB чрез MicroSD карта памет.

Y22s е снабден с тройна система от камери, която съчетава 50МР основна камера с висока разделителна способност, 2МР макрокамера и 2МР камера за боке ефект. Режимът “Super Night ” на задната камера използва многокадрова денонощна обработка, за да улови цялата красота на нощните сцени – дори когато осветлението далеч не е идеално. Y22s разполага с 8МР предна камера и широк набор от софтуерни функции на Y серията за подобряване на снимките и видеоклиповете. Това включва режим Multi-Style Portrait, който предоставя набор от инструменти, включително Face Beauty, както и Video Face Beauty – специален алгоритъм, който допълнително усъвършенства селфитата и  видеоклиповете.

6,5-инчовият HD+ дисплей на Y22s осигурява изключително визуално качество. Благодарение на максималната яркост от 530 нита гледането е ясно и удобно дори и при ярка външна светлина. Минималистичният корпус на Y22s е елегантен и удобен за употреба. Той впечатлява с нежната извивка на ъглите си, привличащата вниманието система от камери, както и с антирефлексната си повърхност. Предлага се в два отличителни цвята – версия Summer Cyan със свежа палитра от цветове, вдъхновена от прохладния бриз в горещ летен ден, и по-тъмната версия Starlight Blue в наситено синьо с фино подчертан блестящ ефект.

Този модел също е тестван от vivo преди масовото му производство чрез 32 000 теста за изпускане, както и включване и изключване на слушалките по 6500 пъти и съответно USB кабела – 6000 пъти**.

Изпъкнете със стил с невероятния Y16

Новият Y16 доказва, че не е необходимо да харчите много, за да получите телефон, чиито функции отговарят на вашите нужди. Този смартфон от серията Y също предлага завладяваща комбинация от добро представяне и стилен дизайн. Y16 предлага 128GB памет, която може да бъде разширена чрез слота за MicroSD карта до 1TB. Моделът разполага и с функцията Extended RAM на vivo, която добавя 1 GB допълнителна виртуална RAM към вградената 4 GB RAM памет, за да поддържа повече активни приложения във фонов режим и да позволява плавно превключване между тях.

Като смартфон от серията Y, Y16 предлага и дълъг живот на батерията. Тя е с капацитет 5000 mAh, а това позволява лесно да се наслаждавате на видеоклипове, игри и музика.  Моделът поддържа функция „Reverse Charging“, която ви дава възможност да използвате батерията на Y16, за да зареждате други устройства в движение.

Системата с две камери също така осигурява характерния за vivo забавен и творчески подход към снимките и видеоклиповете. Наред с 13МР основна камера и 2МР макрокамера, Y16 поддържа любими функции като Panorama, Face beauty, Time-Lapse (интервална фотография), както и заснемане на документи, за да гарантират доброто качеството и креативността на заснетите изображения.

Y16 не прави компромис и със стила. Изработен е с извити ъгли и много тънък дизайн. Въпреки обемната батерията, Y16 е с дебелина от едва 8,19 мм. Наличен е в цветовете Dazzling Gold – с блестящ външен вид, и Elegant Black – с фин текстуриран вид, създаден от флуоритното покритие. Моделът е едновременно с приятен външен вид и удобен за ежедневна употреба.

Както и останалата част от гамата, vivo тества Y16 в предпроизводствена фаза чрез 70 000 натискания на бутона за силата на звука, 150 000 натискания на бутона за включване, половин милион натискания на скенера за пръстови отпечатъци, както и 10 000 включвания и изключвания на USB порта, а също и 6500 цикъла на включване и изключване на слушалките**.

Цени и наличности

Y35 е вече наличен в България на цена от 529.99лв.

Y22S е вече наличен в България на цена от 429лв.

Y16 е вече наличен в България на цена от 339.99лв.

*Функцията за разширена оперативна памет се постига чрез софтуер, като позволява на устройството да задели определена част от паметта на телефона като допълнителна работна памет. Системата е реализирана интелигентно и се включва и изключва автоматично, когато е налична достатъчно памет за съхранение на телефона. **Изпитванията се извършват в лабораторията за изпитване vivo, върху предпроизводствени образци, в контролирана тестова среда. Всички данни в съобщението за пресата се основават на техническите параметри на проекта vivo, резултатите от лабораторни тестове и данните от тестовете на доставчиците. Действителната производителност може да варира в зависимост от версията на софтуера, конкретната тестова среда и модела на телефона.

Свързани публикации

Вдъхновяващи истории от неправителствения сектор са събрани в специално издание „BILLA и приятели – за децата на България“

Най-голямата търговска верига в България представи свое специално издание, посветено на социални проекти и добротворчество в полза на…