ИКЕА стартира първото издание на онлайн фестивал за живота вкъщи

Събитието ще продължи 24 часа и ще предложи пътешествие до различни домове по света с разнообразни преживявания

На 16 септември ИКЕА празнува най-доброто от живота вкъщи с първия по рода си 24-часов фестивал. Артисти, дизайнери, диджеи, готвачи и хора от различни професии ще превърнат домовете си във виртуални сцени, отваряйки вратите си за нови преживявания.

Времето, прекарано вкъщи, никога до сега не е било толкова важно. ИКЕА ще отвори вратата към по-добрия живот с грандиозно събитие, което може да бъде посетено както от вкъщи, така и в много обекти на ИКЕА по света. Това е нов вид фестивал, който се случва едновременно в домове, студиа и квартали по целия свят. Кухни, спални и външни пространства ще се превърнат във виртуални сцени за постановки и преживявания. Събитието ще се проведе в 100 домове и 50 магазина на ИКЕА глобално, а достъпът до него ще бъде свободен за всеки желаещ.

Фестивалът е вдъхновен от идеята на шведската компания да създава по-добър живот за повече хора. „Това е нов вид преживяване, което ИКЕА иска да предостави като празнува и същевременно обединява хората около живота вкъщи. Виртуалното околосветско пътешествие от дома ще предостави нови идеи и вдъхновения за посетителите. Искаме да започнем дискусия за по-устойчивия начин на живот, който е и достъпен. Това е нашето бъдеще. И точно както с всеки друг фестивал, така и  и по време на този може да очаквате и специални изненади“, казва Ерика Интисо, управляващ директор „Маркетинг и комуникации“ в ИКЕА.

Организация и програма на фестивала


Събитието ще се проведе изцяло онлайн и ще е достъпно на ikea.bg/ikea-festival, като ще се излъчва на живо в магазините на ИКЕА. Предвидени са стаи за дискусии по различни теми и новини от ИКЕА, което ще даде възможност на посетителите да се докоснат до различни преживявания. Артисти ще изнасят концерти от домовете и студиата си. Феновете на интериорния дизайн пък са поканени да посетят различни домове по целия свят, за да черпят вдъхновение за своите лични проекти в домовете си. Ще научат и как настоящи и бивши дизайнери на ИКЕА създават творенията си. Кулинарните любители също ще имат възможност да разширят светогледа си. За тях са предвидени предизвикателства и демонстрации, които ще ги запознаят със здравословни и устойчиви рецепти. Ще има и дискусии на маса относно живота без отпадък и други важни зелени теми.

Освен това е предвиден и геймърски слот, в който любителите ще се потопят в различна домашна атмосфера, създадена с новата геймърска колекция на ИКЕА.  Феновете на шведския бранд ще се пренесат назад във времето чрез дигиталния музей на ИКЕА, за да разберат повече подробности, относно разнообразната история на компанията.

Кои ще бъдат основните акценти на фестивала?

 • Моето вкщи
  Посетителите ще могат да се насладят на  артистите MØ, Kanis, Niki и Masego, които ще ги разходят из техните градове, квартали и общности.
 • Концерти от дома
  За всички меломани ще има концерти директно от най-уютните сцени по света: домовете на хората.
  Кулинария от дома  
  Посетителите ще могат да открехнат вратата към вкусно ухаещите кухни по целия свят и ще могат да черпят вдъхновение от готвачи като Pasta Queen и Paul Svensson.
 • DJ концерти
  ИКЕА кани всички ентусиасти на музикален маратон със световни диджеи в домовете им. Сред тях са Kaytranada, Loraine James и ZULI.
  Обиколки в домовете
  За всеки, който иска да се вдъхнови от уюта на домашната обстановка, ще има и специална обиколка на домове от различни краища по света – познати и непознати лица (като Илзе Крауфорд, например) ще споделят атмосферата в най-важното за тях място на света: собственият им дом.
 • ИКЕА музей
  Посетителите ще могат да се потопят в различните периоди от историята на ИКЕА, за да опознаят бранда още по-добре.
 • Преобразяване на дома

Посетителите ще могат да се вдъхновят от идеите на ИКЕА за по-функционално пространство и освежаване на дома по забавен и цветен начин. Всички желаещи могат да посетят ИКЕА фестивал на https://www.ikea.bg/ikea-festival . Събитието ще започне в 9:00ч. българско време на 16 септември. Не е необходима предварителна регистрация.

За ИКЕА

ИКЕА предлага добре проектирано, функционално и достъпно, висококачествено обзавеждане на дома, произведено с грижа за хората и околната среда. Има няколко компании с различни собственици, работещи под марката ИКЕА, всички споделящи една и съща визия: да се създаде по-добро ежедневие за много хора. ИКЕА е основана в Швеция през 1943 година.

Относно франчайз системата на ИКЕА

 Ритейл бизнесът на IKEA се управлява чрез франчайз система с франчайзополучатели, които имат право да предлагат и продават продуктовата гама на ИКЕА в рамките на определени географски територии. Inter IKEA Systems B.V. е собственик на концепцията ИКЕА и световен франчайзодател, който също така възлага на различни ИКЕА компании да разработват и предлагат продуктовата гама, както и да доставят комуникационни решения. Днес 12 различни групи компании имат право да притежават и управляват канали за продажба на ИКЕА съгласно франчайз споразумения с Inter IKEA Systems B.V.

Относно Inter IKEA Group

Inter IKEA Group включва Inter IKEA Systems B.V., IKEA of Sweden AB, IKEA Supply AG и IKEA Industry AB. Inter IKEA Holding B.V. е холдинговата компания на Inter IKEA Group.Следете всичко около ИКЕА тук: Website , Facebook , YouTube и Instagram

Свързани публикации

Кока-Кола ХБК България организира „Финансова академия“, като част от образователната си програма #YouthEmpowered

Финансови мениджъри от компанията разкриха ценни практики и знания пред студентите от Стопанския факултет на Софийски университет „Св.…