Откриването на Beerфестът 2022 готви много изненади за почитателите на качественото пиво и музика

Тази година първата вечер на фестивала започва на 31 август от 19:00 часа

Откриването на Beerфестът 2022 готви много изненади за почитателите на качественото пиво и музика. Тази година първата вечер от събитието ще се проведе на 31 август, сряда, от 19:00 часа, като ще даде началото на цели 5 вечери, изпълнени с музика и забавление – част от традиционния за Стара Загора фестивал на бирата. До 4 септември, неделя, поляната на парк „Загорка“, ще приветства всички почитатели на качественото пиво с богата музикална програма и изпълнения на български и чужди артисти.

Една от големите изненади за любителите на бира ще е новото наливно пиво – „Юбилейно“, което съчетава по-плътен и ароматен празничен вкус с приятна горчивина. Чрез лимитираната марка, компанията отбелязва 120 години от създаването на емблематичната за града пивоварна „ЗАГОРКА“, като пивото ще бъде налично ексклузивно и само за регион Стара Загора. С всяка закупена бира „Юбилейно“, любителите на пивото ще подкрепят ЗАГОРКА Зелен Фонд, който ще се погрижи да реализира добра кауза, обвързана със Стара Загора и региона, през идната 2023 година.

И тазгодишното издание на бирения фестивал ще бъде с вход свободен, а музикалната програма, както всеки път – богата и разнообразна откъм стилове. Началото му на 31 август от 19:00 часа ще даде алтернативната банда Керана и космонавтите, която ще зарадва феновете с авторска музика от дебютния си албум „Урса Майнър“. След тях публиката ще стане свидетел на страхотно музикално шоу на един от най-пленяващите гласове – Орлин Павлов, а вечерта ще завърши с незабравими хитове на едно от най-известните имена на българската сцена – Веселин Маринов.

Приятна изненада за всички гости по време на 5-те вечери от фестивала ще бъде и безплатната автобусна линия в подкрепа на кампанията „Когато шофираш, никога не пий“. Всяка от вечерите от 20:30 до 23:30 ч., присъстващите ще могат да се възползват от осигурен транспорт до своите домове, чийто маршрут ще покрива почти цялата територия на града. А за тези, които предпочитат да се възползват от собствен транспорт до мястото на фестивала, баровете ще предлагат безалкохолните бири на Heineken, Загорка и Ариана от портфолиото на компанията.

Традиционно Beerфестът ще даде възможност на всички присъстващи да се включат в „Бира за смет“ – инициатива, която се провежда ежегодно с всяко издание на фестивала и подпомага опазването на околната среда. Желаещите гости ще получат специални чувалчета, в които да събират своите пластмасови и кен опаковки от бира, а тези, които ги предадат пълни на определените пунктове ще бъдат наградени с допълнително и безплатно студено пиво.

„Beerфестът“ се провежда от 2015 г. и през годините постепенно се превръща във важна част от календара с културни събития на Стара Загора. Негови организатори още от старта му са пивоварна ЗАГОРКА и Община Стара Загора, а основен партньор през последните години са магазини „АЯКС“. Събитието се реализира и с подкрепата на технически хипермаркет „Багира“, ресторанти „Щастливеца“ и Екопак България.

Повече подробности за програмата и любопитна информация за „Beerфестът“ са публикувани на страницата на фестивала във Facebook: thebeerfest и на zagorkacompany.bg.

За ЗАГОРКА АД, част от корпорация HEINEKEN

Пивоварна Загорка отбелязва своя 120-годишен юбилей от създаване си в Стара Загора. Още от откриването на „Бирарията” през 1902 г. от д-р Кожухаров, пивоварната се превръща в символ на града, а Загорка е любимата бира на поколения българи. През 1994 г. „Загорка” АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN. От тогава до днес компанията се ангажира да развива своя бизнес устойчиво и отговорно чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“, като насочва своите усилия в три сфери, в които може да направи положителна промяна: опазване на околната среда, социална отговорност и отговорна консумация.

Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Birra Moretti, Amstel, Stolichno, Starobrno, Desperados и сайдер Крадецът на ябълки. В подкрепа на отговорната и умерена консумация, ЗАГОРКА предлага портфолио от безалкохолни предложения с 0.0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0 и Ариана Радлер 0.0%.

През 2013 г. МОСВ отличава „Загорка” АД с наградата „Зелена България” за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. От 2015 г. досега, ЗАГОРКА печели челни места в конкурса за „Най-зелените компании в България” в сектора на бързооборотни стоки и е най-зелената и отговорна компания в бирената индустрия, според консуматорите.

За Загорка Зелен Фонд

Загорка Зелен Фонде национален публичен конкурс за генериране на идеи, насочен към подпомагане устойчивото развитие на Стара Загора и региона. Загорка Зелен Фонд се провежда от 2011 г., като част от програмата на „Загорка“ АД за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. „Създаваме по-добър свят“ и до сега по линия на „Загорка Зелен Фонд“ компанията е предоставила безвъзмездно над половин милион лева за развитието на местната общност.

Свързани публикации
Табела Министерство на елекстронното управление

През 2022 г. „Информационно обслужване“ АД реализира 9 нови функционалности в системите на НЗОК

През 2022 г. „Информационно обслужване“ АД е надградило или реализирало девет нови функционалности в системите на Националната здравноосигурителна…