Пионерът в мобилните плащания Settle влиза в България

Официално от днес пионерът в мобилните разплащания Settle влиза на българския пазар. Чрез новото приложение, което не изисква предварително зареждане на специална сметка, потребителите ще могат мигновено и напълно безплатно да изпращат и получават пари, а компаниите ще могат да приемат дигитални плащания без необходимост от допълнителни устройства. България е третата държава, в която Settle Group открива свое представителство и 22-рият пазар в Европа, на който приложението Settle функционира, превръщайки го в най-голямата мрежа за мобилни разплащания в Европа. В България Settle Group оперира чрез местно дружество – Settle България, финансирано съвместно с локални партньори.

„В Settle сме силно мотивирани да създаваме полезни връзки между хората и бизнеса. Никога досега не е било толкова важно да се създадат такива връзки, тъй като хората останаха вкъщи, а фирмите се нуждаят от нови начини да обслужват своите клиенти. Ние предоставяме инструменти за улесняване на разплащанията, поръчките и обслужването на клиенти по безопасен начин в условия на епидемична обстановка. Грижим се също и за създаването на добавена стойност за местната общност и се гордеем с нашите локални партньорства и екипа, който създадохме, с цел да дигитализираме България още повече с помощта на Settle“, сподели Даниел Р. Дьодерлайн, главен изпълнителен директор и основател на Settle Group.

С приложението Settle индивидуални потребители могат незабавно да изпращат, получават и управляват пари от телефона си. А всеки бизнес има достъп до набор от решения за приемане на изцяло мобилни плащания във всяка една ситуация, без необходимост от допълнителни устройства.

Settle е общоевропейска услуга за мобилни плащания, от днес достъпна вече на 22 европейски пазара. За разлика от повечето мобилни портфейли и нео банки, Settle разчита на местни партньорства за развиване на всеки отделен пазар. Технологиите, операциите, финансовото лицензиране и разработването на продукти се извършват на централно ниво от Settle Group, базирани в Осло, Норвегия. Settle България отговаря за развитието на местния пазар и управлява дистрибуторските партньорства, за да достигне до възможно най-много потребители и компании в страната.

„Първото ни местно партньорство е с Management Financial Group. Тяхната силна позиция като компания за финансови услуги и доставчик на кредити, не само в България, но и в целия регион, е голямо предимство за Settle. Очакваме с нетърпение да обявим и следващите партньори, които ще се присъединят към нашата дистрибуторска мрежа. Settle е уникален в своя партньорски модел, позволяващ на големи местни брандове да се възползват от услугите за мобилни плащания, без да се налага да ги създават сами“, допълни Даниел Р. Дьодерлайн, главен изпълнителен директор и основател на Settle Group.

„Ние сме в постоянно търсене и идентифициране на полезни и удобни високотехнологични решения и иновативни бизнес модели, които да добавяме към постоянно еволюиращата финтех екосистема на Management Financial Group. С въвеждането на Settle в България, за пореден път се доказваме като реален инкубатор за развитието на модерни и интуитивни финансови продукти в полза на хората,“ споделиха Неделчо Спасов и Станимир Василев, акционери в MFG.

„Така нашите клиенти имат възможността да се възползват от все по-богат набор от услуги, които да направят живота им по-приятен, по-лесен и с повече възможности,“ допълни Антония Събева, главен изпълнителен директор на MFG.

Без необходимост от предварително зареждане на сметка

Досега изпращането на пари през мобилен телефон в България бе ограничено до онези, които имат намерение да създадат нова банкова сметка и да я зареждат преди да извършат транзакция. Потребителите вече могат да свалят приложението Settle, да свържат картата си или да използват пари, които са получили от друг. Няма нужда да прехвърлят и ‘затварят’ пари предварително, за да извършат плащане. Не е необходимо дори да създават или притежават банкова сметка.

Достъп за всички

Settle не изисква от потребителите да имат банкова сметка, като те могат да се регистрират в рамките на 30 секунди и да използват безплатен профил в Settle, където да получават и държат средствата, изпратени до телефонния им номер. Ако вече имат банкова сметка, средствата могат да бъдат преведени по нея  напълно безплатно. Със Settle могат да бъдат изпращани и получавани средства или да бъдат извършвани разплащания към фирми, без това да налага дълг и тромав процес на идентификация.

Сигурно и персонализирано пространство в приложението Settle

Потребителите на приложението могат да се възползват от високото ниво на сигурност на Settle, което запазва поверителността на средствата и разговорите. В Settle средствата се съхраняват напълно защитени с високо ниво на криптиране и с регулация от норвежките органи за финансов надзор.

Възможности за развитие на бизнеса в условия на епидемична обстановка

Settle дава на бизнеса множество услуги и възможности, както за plug-n-play, така  и за интегрирани решения за мобилни разплащания, без необходимост от тежка администрация, без такси за регистрация или месечни абонаменти. Settle начислява единствено такса транзакция, когато бъде реализирана продажба. Плащанията, получени чрез Settle, се превеждат автоматично по сметката на съответната компания във всяка една българска банка.

Settle предлага на бизнеса различни начини за разплащане, като например Settle Request и Settle Quick, давайки възможност на компаниите да продават, да получават плащания и да управляват поръчки по безопасен начин по време на пандемия.

За Settle

Settle е кулминацията на 10-годишен опит в сферата на мобилните плащания. Екипът зад приложението се налага като лидер в мобилните плащания и търговия от 2010 г. насам. От централата си в Норвегия, компанията вече повече от десетилетие разработва платформа за финансови услуги от световна класа. Екипът на компанията е разработил първата платформа за мобилни плащания в Скандинавските страни и е стартирал първата система за мобилни плащания в Норвегия (mCASH), повлиявайки на живота на милиони хора и помагайки им коренно да променят начина, по който плащат и получават плащания. Целият този опит и технология сега се прилагат от Settle Group за създаването на най-голямата съвместна мрежа за мобилни разплащания в Европа.

Мисията на Settle е да създаде свят, в който парите са дигитални и демократизирани. Settle Group развива приложението Settle, целящо създаване на полезни връзки и лесни разплащания между хората и бизнеса.

За Management Financial Group

Management Financial Group (MFG) обхваща в структурата си водещи компании, специализирани в областта на небанковите финансови услуги на паневропейско ниво, които вече над 16 години управляват богато портфолио от успешни бизнес модели в областта на потребителските кредити, финансирането на микро и малкия бизнес, кредитните карти, дигиталния бизнес, P2P лендинга и други алтернативни финансови модели.  MFG и компаниите в групата са отговорен работодател на над 8300 служители и сътрудници в над 450 офиса в България, Украйна, Румъния, Полша, Македония и Испания, а амбициозната геоекспанзия дружествата продължава. MFG има дългосрочни амбиции да продължава да се утвърждава като пълнокръвна и работеща финтех екосистема, която да се развива на глобално ниво като надежден доставчик на финтех продукти и услуги в полза на хората.

MFG. The Easy FinWay.

Свързани публикации