Потребителите на Settle вече могат да извършват международни преводи бързо, лесно и сигурно

Young woman dressed in coat and glasses with travel bag using phone on the stairs at Republic square in Split city

Новата функционалност на дигиталния портфейл има за цел да улесни процеса по изпращане на пари във всяка от 28-те държави, в които компанията оперира

Пионерът в мобилните разплащания Settle продължава успешно да развива своята дейност в България, следвайки една основна цел – да предлага на потребители, бизнеси и организации по-лесни и удобни решения за разплащане. Поредното улеснение, което мобилното приложение предоставя на своите потребители, е свързано с изпращането на пари в чужбина. Благодарение на Settle, оттук нататък, международните преводи ще бъдат по-бързи, по-лесни и сигурни. Само с няколко клика потребителите на дигиталния портфейл ще имат възможност да изпращат пари до всеки валиден мобилен номер във всяка една от 28-те държави, в които Settle оперира.

 „Стремим се да поддържаме открити и искрени отношения със своите потребители и да се вслушваме в техните желания и нужди. Всекидневно надграждаме услугите, които предлагаме и ще продължим да го правим и занапред. Нашата основна цел е да предоставяме на потребителите и бизнесите, които използват нашето приложение нови решения, с които да улесним всекидневните им плащания“, споделя Детелина Момчева, икономически директор на Settle България и добавя: „За разлика от други приложения и банки-кореспонденти, чийто такси варират спрямо сумата, която се изпраща, при нас цената за международен превод е фиксирана. Няма никакви скрити такси и допълнителни условия.“

Чрез това нововъведение дигиталният портфейл на Settle дава още една възможност на потребителите да избегнат дългите процеси на изпращане и получаване, дори на малки суми извън страната, скъпите такси за преводи и ценните минути, които всекидневно губят пазейки своя ред на опашка. Пионерът в мобилните разплащания дава възможност на потребителите, с или без повод, да изпращат пари на свои близки и приятели в чужбина, да разделят общи сметки със своите международни колеги и приятели и дори да правят преводи до местни жители при пътуване в чужбина, без да се притесняват от високата цена, която ще заплатят за това. 

Връзката между хората, която Settle създава и процесът по изпращане на пари в чужбина е изключително бърз и лесен. Потребителите на дигиталния портфейл трябва единствено да влязат в приложението и да изберат телефонния номер, до който искат да изпратят пари, да въведат желаната сума и само след още един клик в приложението – трансакцията е осъществена. Допълнително улеснение и за двете страни е това, че получателят на превода може да добие парите в избрана от подателя валута. Най-хубавото е, че както във всички услуги на Settle, така и при тази – няма скрити такси и дълги отежняващи процеси. Цената за международна трансакция чрез Settle, без значение от сумата, за Еврозоната е само 0,50 EUR, а за потребители в България, които изпращат сума към потребител в някоя от останалите страни, цената е само 1,00 лв.

От Settle са се погрижили и за всички потребители, които все още не са инсталирали мобилното приложение. Ако получателят на международния превод не е потребител на Settle, той ще получи текстово съобщение с името на подателя, изпратената сума и линк за изтегляне на мобилното приложение, за да може успешно да получи превода.

Свързани публикации