Практикантската програма на Vivacom посреща над 150 ученици от цялата страната

Нови 5 училища се включват в програмата

Петото издание на Практикантската програма на Vivacom стартира на 1 юли с участието на над 150 ученици от професионални гимназии. Младежи от 15 училища от цялата страна ще се запознаят с всекидневните задачи и работната атмосфера в ключовите технически дирекции във Vivacom. Сред тях са Поддръжка и изграждане мрежата, Диспечиране, Фиксиран достъп, Осигуряване на качеството, Информационни технологии, Поддръжка на оборудване и Център за управление на мрежата. За първи път програмата включва и обучение в Кол център, което предоставя допълнителна възможност за развитие на комуникационни умения.

Тази година фокусът е върху младежите от 11 клас, които скоро завършат училище, имат повече специфични знания и им предстои да се ориентират в своя професионален път. Така Практикантската програма е само една от програмите, чрез която Vivacom дава възможност на млади хора да развиват и надграждат знания и умения и да трупат важен практически опит.

„Практикантската програма на Vivacom се съобразява изцяло с нуждите на новите поколения младежи, които имат афинитет към технологиите, и това я прави уникална. Целта й е да надгради техните умения с практически знания. В рамките на програмата ще имат възможност да черпят знания директно от експертите, които работят с най-новите технологии и решения във Vivacomиноватор в телеком сектора“, каза Малина Чавдарова, директор Човешки ресурси във Vivacom.

В рамките на 64 учебни часа над 80 ментори и специалисти от Vivacom ще запознаят практикантите с работния процес, ще ги обучават и ще дават ценни съвети по конкретни проекти. Така младежите ще имат възможност да усвояват трудови навици, професионални умения и да получат основни познания в света на телекомуникациите. Програмата е чудесна възможност младежите да продължат своето обучение в надграждащи със знания програми, провеждани от компанията и шанс да продължат своя професионален път във Vivacom след това.

Интересът към програмата се увеличава за поредна година. Пет нови училища от три нови локации Перник, Плевен и Шумен се присъединяват към София, Пловдив, Варна, Сливен, Бургас, Стара Загора. Досега над 330 ученици са се включили в 5-те издания.

Свързани публикации