Приятелско състезание за добра кауза: Как завърши IT Beards

Ежегодният благотворителен конкурс на Scalefocus завърши с разкошни бради и добро настроение в подкрепа на по-доброто образование в България

Ноември е месецът, посветен на мъжкото здраве, превенцията и борбата с рака на простатата. Това е и месецът, в който Scalefocus се включват в световното Movember движение с IT Beards – специална благотворителна кампания, чиято цел не е само да фокусира вниманието върху мъжкото здраве, но и да използва позитивната енергия да подкрепи различна социално значима кауза всяка година. За 2023 година това бе фондация „Заедно в час“.

IT Beards е онлайн фотоконкурс, в който господата от Scalefocus публикуват свои снимки в две категории:

Нов Старт – за тези, които специално ще си пускат брада и/или мустаци.

Вече Стилни – за тези, които вече имат такива.

Гласуването се извършва на онлайн платформа чрез закупуване на точки, с които всеки може да подкрепи любимите си бради.

По време на едномесечната кампания мъжете от Scalefocus и „Заедно в час“ се изправиха в приятелска надпревара, като в рамките на 30 дни поддържаха както своите бради, така и разговорите за мъжкото здраве и работата за по-добро образование в страната.

„Тазгодишното ни партньорство със „Заедно в час“ бе прието от колегите ни с голям ентусиазъм, тъй като подпомагането на образованието е много близка кауза за цялата компания. Надграждането и споделянето на знания са в основата на всичко, което правим, и именно това бе причината тази година да изберем фондацията, която вече 13 години работи усилено на всички нива за развитието и подобрението на образователната система в България. Ангажираността и ентусиазмът, показани от нашите служители по време на кампанията IT Beards, бяха наистина вдъхновяващи. Тяхната отдаденост не само събра средства, но и предизвика важни разговори за здравето и социална отговорност в нашата общност.“ – Цветелина Еремиева, Chief People Officer в Scalefocus.

„Благодарни сме на Scalefocus и участниците в IT Beards за подкрепата. Инициативата е забавна и същевременно показва как всички можем да бъдем ангажирани с каузата за по-добро образование. Събраните средства ще приближат “Заедно в час” с още една стъпка до осъществяването на мисията на фондацията да осигури равен достъп до качествено образование за всяко дете в страната.“ – Траян Траянов, Изпълнителен Директор и Член на Управителния Съвет на „Заедно в час“.

В края на кампанията освен доброто настроение от състезанието, участниците отбелязаха още една стъпка напред в постоянните усилия на Scalefocus да направят значима положителна промяна в общността.

Свързани публикации