Рекорден брой проекти в надпреварата за финансиране от Vivacom Регионален грант

Телекомът дарява 60 000 в осмото издание на знаковата си инициатива

Рекордните 360 кандидатури на граждански организации събра осмото издание на Vivacom Регионален грант, което стартира в края на 2022 г. В най-мащабната си инициатива за развитие на местните общности, телекомът дарява общо 60 000 лева за проекти с потенциал да ангажират гражданите в различни тематични области и да подкрепят решаването на локални проблеми.

Приоритетните сфери в новото издание са образование и околна среда. Те са ключови за устойчивото развитие на всяко населено място, затова и приносът към качественото образование и чистата околна среда са във фокуса на отговорната политика на Vivacom и компанията-майка United Group.

Всички кандидатури във Vivacom Регионален грант ще преминат през два етапа на подбор – предварителна административна проверка и финална оценка от експертно жури. До края на януари ще бъдат избрани 50-те най-добри проекта, които ще преминат на следващия кръг – оценка от журито. Финалистите ще станат ясни до края на февруари, а победителите, всеки от които ще получи грант на стойност до 5 000 лева – през март.

Vivacom, като компания със сериозно присъствие и въздействие върху живота на гражданите в цялата страна, се ангажира дългосрочно с подкрепа развитието на регионите чрез подпомагане на местни организации и техните проекти. В рамките на седемте издания на Vivacom Регионален грант от 2015 година досега са реализирани 94 проекта на 86 граждански организации в 76 населени места в цялата страна. От всички проекти 9 имат национален обхват, 27 са реализирани в села и 49 – в малки и големи градове.

Общата стойност на грантовете, дарени във Vivacom Регионален грант за този период, е 441 000 лева за реализиране на проекти в областите образование, околна среда, местни общности, социална сфера, култура и изкуство, спорт, здраве и туризъм. През 2023 г. общата сума, дарена за 8-те издания на инициативата, ще надхвърли половин милион лева. Vivacom Регионален грант се реализира в партньорство с Български център за нестопанско право.

Свързани публикации