Vivacom лансира първия в България 5G предплатен пакет Free2Go

5G мрежата ще увеличи стабилността и капацитета на връзката за потребителите на предплатени услуги

Vivacom пуска първия предплатен пакет с достъп до най-голямата 5G мрежа в България[1]. Потребителите на предплатени услуги ще се възползват от увеличена стабилност и капацитет на връзката. Така Vivacom става първият мобилен оператор, който предоставя достъп до 5G мрежата си за всички услуги – мобилни услуги на абонамент, предплатени пакети и домашен 5G интернет.

Преди старта на летния сезон клиентите на предплатената гласова услуга ще могат да се възползват от още по-атрактивни условия. Стартовият пакет Free2GO вече се предлага с двойно повече минути (800 мин.) и интернет (12 000 МВ) на цена 12.00 лв. с ДДС. Клиентите ще могат да се възползват и от актуализирани условия на допълнителните пакети при презареждане. Най-атрактивният допълнителен пакет е Mix L+ с включени 800 мин. и 10 000 МВ на цена от 9.99 лв. с ДДС.

Сред ключовите предимства на пакета е включеният роуминг, като стартовият пакет предоставя включени 5 800 МВ за ползване в ЕС. Освен че е единствената предплатена тарифа с достъп до 5G мрежа, Free2Go е и единственият предплатен пакет, в който интернет достъпът не се таксува. С предплатените услуги на Vivacom клиентите не заплащат такси при презареждане, като могат да използват целия наличен баланс за избор на допълнителен пакет според нуждите им.

“Стратегически приоритет за Vivacom e не само да инвестираме в развитие на технологиите, но и да ги правим достъпни за все повече потребители. Това е и основната причина да разширим услугите си с предплатения пакет Free2Go – да дадем възможност на повече хора да се възползват от високите технологии. Ще продължим да развиваме мрежата си и да предлагаме най-атрактивните планове за нашите клиенти“, казва Николай Андреев, изпълнителен директор на Vivacom.

Vivacom даде старт на първата търговска 5G мрежа през септември 2020 година във всички 27 областни градове в страната. За по-малко от три години Vivacom направи значителни инвестиции и осигури достъп до мрежата си от пето поколение на 82% от населението в страната. Това означава, че доброто и стабилно покритие със супер бърз интернет за работа и забавление, постоянно качествена връзка с минимално забавяне при пренос на данни, вече са достъпни за до 5,3 милиона души в България. За да се възползват от достъпа до 5G мрежата, потребителите на предплатени услуги трябва да притежават 5G съвместимо крайно устройство.

Повече информация на vivacom.bg.


[1] Най-голямо покритие на 5G мрежа след сравнение по публично достъпна информация към 19.05.2023 г. за покритието на операторите по брой населени места и курорти. Повече на vivacom.bg

Свързани публикации