Settle и GombaShop задават бъдещето на онлайн търговията

Smiling young man reading text message at coffee shop

Все повече клиенти пазаруват през мобилните си устройства и търсят удобни и бързи методи за плащане през телефона

Динамиката в сферата на електронната търговия през последните години сочи, че скоро покупките ще се осъществяват основно през мобилни устройства. Търговците непрекъснато се стремят да подобряват потребителското мобилно преживяване и търсят нови начини, чрез които потребителите не само да могат удобно и бързо да пазаруват, но и лесно да приключват поръчките си, без да има нужда да посягат към карта или пари в брой.

За последните 2 години потребителите, които използват дигитални портфейли са се удвоили. Очаква се също така до 2023 г., 52% от всички онлайн плащания да се извършват чрез дигитален портфейл. Именно тази тенденция стои и в основата на партньорството между Settle и GombaShop™.

Всички клиенти на водещата SaaS платформа за онлайн търговия вече разполагат с възможност за лесно и бързо добавяне на удобен и сигурен метод за мобилни разплащания, благодарение на норвежката компания Settle, която от няколко месеца оперира и на нашия пазар. Близо 15 години Settle предлага широк спектър от интегрирани решения за онлайн търговия и днес вече компанията оперира като една от водещите платежни платформи в Европа.

Предимства за клиентите

  • Settle дава възможност на потребителите да правят мигновени разплащания директно от телефона си. Благодарение на приложението, в процеса на завършване на покупка не е необходимо да се въвеждат данните на кредитна или дебитна карта. Плащането отнема само няколко секунди и статусът на трансакцията се отразява веднага.
  • Регистрацията отнема по-малко от 2 минути, след изтегляне на приложението. Процесът е максимално опростен и не изисква сложни верификации.
  • Използването на Settle е напълно безплатно за физически лица.
  • Клиентите имат възможност за ползване на кредитна линия и могат да пазаруват, дори когато не разполагат с достатъчно средства.
  • Settle дава и по-голяма сигурност. По време на покупката не се въвежда чувствителна информация, като номер на картата и CVV код. Всичко необходимо е въведено в приложението и защитено с надеждно криптиране и използване на биометрични данни.

Предимства за бизнеса

  • Повече приключени и платени предварително поръчки.
  • Изгодни търговски условия, без фиксирани такси и абонаменти, само с нисък процент комисионна за всяка трансакция, както и гратисен период до 31.12.2021 г.
  • По-бързо и лесно приключване на поръчките, без да се изисква въвеждане на данни на картата при плащане. Всичко това помага за увеличаване на процента на завършените покупки.
  • Автоматично и лесно получаване на постъпленията от продажби по сметката на търговеца. Сумите се изплащат по банкова сметка в края на всеки работен ден или в друг, предпочитан от търговеца период.
  • Лесно възстановяване на суми към клиента. При отказана поръчка, след като е била заплатена, възстановяването на сумата става мигновено по Settle сметката на потребителя, като за цялата трансакция не се дължат никакви такси.

През последните няколко години GombaShop™ се отличава като една от най-големите ecommerce платформи на българския пазар, на която хиляди търговци се доверяват за управлението и изграждането на бизнеса си. Основната цел на водещата SaaS платформa за онлайн търговия е да помага малкия и среден бизнес, предлагайки ефективни решения за онлайн продажби. Използвайки широкия спектър от възможности на софтуера, всички търговци могат да изградят напълно функциониращ онлайн магазин и да започнат да продават своите продукти, без да губят излишно време, усилия и най-вече средства. Партньорството със Settle e поредната стъпка на платформата на GombaShop™ към изграждането на една по-сигурна и развиваща се онлайн търговия.

Платформата на Settle позволява на бизнесите да приемат безкасови плащания бързо и изгодно, а на клиентите предоставя възможност за бързо и сигурно онлайн разплащане с карта, сметка или кредитна линия. Всички процедури, които се извършват в платформата на Settle са с изключително високо ниво на сигурност, а регистрацията за мобилното приложение отнема няколко минути.

„Благодарение на партньорството ни с GombaShop™, над 1 800 онлайн магазина вече имат възможност да добавят Settle като платежен метод за разплащане. Въвеждането е изключително бързо и буквално дни след интеграцията вече са налице първите онлайн търговци, които използват метода активно. Вярваме в успеха на това партньорство и сме готови да съдействаме на онлайн търговците чрез допълнителни отстъпки и преференции към техните клиенти, така че да ги насърчат да използват Settle като предпочитан метод за плащане“, коментира Детелина Момчева, икономически директор за България на Settle.

За Settle:

Мисията на Settle е да създаде свят, в който парите са дигитални и демократизирани. Settle Group развива приложението Settle, целящо създаване на полезни връзки и лесни разплащания между хората и бизнеса.

С приложението Settle индивидуални потребители могат незабавно да изпращат, получават и управляват пари от телефона си. А всеки бизнес има достъп до набор от решения за приемане на изцяло мобилни плащания във всяка една ситуация, без необходимост от допълнителни устройства.

Settle е достъпен на 22 пазара в Европа, като разчита на местни партньорства. Местните дружества помагат на Settle да достигне до хората и бизнеса в цяла Европа.

Settle е кулминацията на 10-годишен опит в сферата на мобилните плащания. Екипът зад приложението се налага като лидер в мобилните плащания и търговията от 2010 г. насам. От централата си в Норвегия, компанията вече повече от десетилетие разработва платформа за финансови услуги от световна класа. Екипът на компанията е разработил първата платформа за мобилни плащания в Скандинавските страни и е стартирал първата система за мобилни плащания в Норвегия (mCASH), повлиявайки на живота на милиони хора и помагайки им коренно да променят начина, по който плащат и получават плащания. Целият този опит и технология сега се прилагат от Settle Group за създаването на най-голямата съвместна мрежа за мобилни разплащания в Европа.

За GombaShop™:

GombaShop е софтуерно решение от типа SAAS – платформа, наблягаща на наистина важните за всеки онлайн магазин неща – без излишни затруднения и без скрити условия. Улеснява търговците да създадат своя собствен магазин, да публикуват снимки на своите продукти и да започнат да продават.

Платформата притежава всички функционалности и инструменти, нужни за успешния онлайн бизнес – красив дизайн, стабилен и бърз хостинг, лесен за употреба функционален каталог, статистика на потребителите и отчет на поръчките, мобилна версия, интеграция с всички популярни разплащателни средства, оптимизация за търсачки и социални мрежи и други.

Свързани публикации