Социалният фонд на BILLA осигурява подкрепа на десетки служители в нужда

Рекордна успеваемост: близо 80% от служителите на веригата се включиха в инициативата през 2022 г.

През 2022 г. екипът на BILLA България събра над 100 000 лв., благодарение на които успешно бяха подкрепени близо 60 служители на компанията и техните семейства, преминаващи през предизвикателни житейски ситуации. Близо 80% от служителите на веригата са ангажирани и отделят средства за вътрешната инициатива „Социален фонд“, която има за цел да предоставя финансова помощ и подкрепа там, където е необходимо в момент на нужда. През 2022 г. в програмата са се включили над 3 600 души, което е с над 150 повече от предходната година.

„Впечатлена съм от мащабите, които достигна нашата вътрешна инициатива. Благодаря на всички служители, които се припознаха в каузата и я подкрепят всеки месец, помагайки по този начин на колеги, преминаващи през трудни моменти. Ангажираността и доверието им са доказателство за ценностите, които споделяме като екип. Вярвам, че заедно ние сме нещо повече от компания, която работи за постигането на амбициозни цели. Ние сме силна и устойчива общност от хора, в която всеки може да разчита на подкрепа, независимо пред какви предизвикателства се изправя, както в професионален, така и в личен план“, сподели Ваня Динева, финансов директор на BILLA България.

Социалният фонд се финансира както от доброволни парични постъпления на екипа, така и от средства, предоставени от самата компания. Историята му датира от 2015 г., като част от политиката на BILLA да се грижи за служителите си и да работи за устойчиво бъдеще. Броят на подпомогнатите семейства за този период достига близо 370, а дарената сума надхвърля 625 000 лв. Вътрешната благотворителна инициатива набира все по-голяма популярност с всяка следваща година и успешно допринася за позитивна промяна в живота на десетки служители, осигурявайки по-добър шанс за спокойно бъдеще за тях и техните близки.

Свързани публикации