Специална изложба разказва историята на Стара Загора в снимки

Под надслов „(Пре)открий Доброто тук“ галерия от пощенски картички с пейзажи на града ще радва жителите и гостите на главната пешеходна алея до 15 август

Специална изложба под надслов (Пре)открий Доброто тук“ разказва историята на Стара Загора в снимки. Галерията на открито вече е факт и ще радва жители и гости на града от пешеходната алея под парк „Пети октомври“, по-известен като Градската градина, до 15 август включително.

Повод за изложбата е честването на 120 години от създаването на емблематичната за града пивоварна – ЗАГОРКА, а форматът, под който са представени фотографиите, наподобява пощенски картички, с които посетителите могат да открият селекция от пейзажи от ключови места в града, които разказват за богатата му история. Изложбата споделя с местните немалкото поводи за самочувствие, които днес са символи на града, като им припомня знакови събития и места, с които да се гордеят. А към всяка от изложените картини са поставени безплатни пощенски картички, с които жители и посетители на града могат да зарадват свои близки, разказвайки за своята лична история и среща със Стара Загора.

„Изключително горди сме, че нашата 120-годишна история започва и продължава да се изписва до днес точно тук – в Стара Загора. Знаем, че това е град с богата история, много символика и поводи за гордост. Щастливи сме, че с времето българският предприемачески дух, който живее и до днес в сърцата на нашите служители, и традициите, които наложихме в пивоваренето, оформиха ЗАГОРКА такава, каквато я познаваме всички днес и я превърнаха в един от тези символи на града.“, сподели Олга Лавренова, изпълнителен директор на ЗАГОРКА, част от Heineken.

„Стара Загора е един наистина богат на история град, която заедно успяваме да пишем и днес. Вълнуваме се, че за пореден път ще припомним немалкото поводи за гордост с него чрез тази знакова изложба.“, коментира Живко Тодоров, кмет на град Стара Загора, и допълни: „Използвам повода да благодаря на ЗАГОРКА за прекрасната инициатива и да поканя всички гости на нашия град да се запознаят с историята ни и да посетят на живо емблематичните места в региона, на които тази история оживява.“

Специалната изложба е само една от изненадите, които пивоварната подготвя за старозагорци по повод отбелязването на 120 години в града. Допълнителни инициативи и новини, можете да следите уеб сайта на компанията тук или страницата на ЗАГОРКА в социалните мрежи тук.

За ЗАГОРКА АД, част от корпорация HEINEKEN

Ариана е част от портфолиото на пивоварна „ЗАГОРКА“ – водещ производител на бира в България, който се ангажира да развива бизнеса си устойчиво и отговорно. Чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“ компанията насочва своите усилия в опазване на околната среда, социална устойчивост и отговорна консумация.
През 2013 г. МОСВ отличава „Загорка” АД с наградата „Зелена България” за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. От 2015 г. ЗАГОРКА е в челните места в конкурсите за „Най-зелена компания” в сектора на бързооборотни стоки и е най-зелената и отговорна компания в бирената индустрия, според консуматорите.

Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Birra Moretti, Amstel, Stolichno, Starobrno, сайдерът Крадецът на ябълки. Безалкохолните предложения за любителите на бира  и радлер с 0.0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0 и Ариана Радлер 0.0% с вкусовете на лимон, малина, портокал и грейпфрут, ягода и мента.

Като част от платформата за устойчиво развитие на „ЗАГОРКА“ – „Създаваме по-добър свят“, компанията продължава да се фокусира върху намаляване на емисиите на CO2 по цялата верига на стойност чрез въвеждането на иновативни решения. Възможността за многократно използване на стъклени бутилки в производството е поредният зелен пример на „ЗАГОРКА“, в отговор на тенденцията потребителите да търсят по-добри за природата алтернативи, а благодарение на действия като връщането на стъклени бутилки след консумацията на продуктите, партньори, дистрибутори и клиенти на компанията заедно допринасят за един по-добър свят в път към нулеви въглеродни емисии.

За повече информация за компанията и нейните продукти: www.zagorkacompany.bg

Свързани публикации