Стартъпът за очила за незрящи .lumen набра 1 милион евро за един ден от европейски частни инвеститори чрез SeedBlink

Стартъпът .lumen, посветен на подобряването на мобилността за незрящите и хората с увредено зрение, набра 1 млн. евро от частни инвеститори за рекордно кратко време, а именно един ден. Това постижение е резултат от изключителното представяне на компанията на 16 юли, на което над 600 инвеститори се събраха, за да чуят Корнел Амарией, главен изпълнителен директор и основател на .lumen, който презентира визията и иновативната технология на компанията.

Големият интерес към инвестиционната възможност в .lumen бе видим още по време на събитието. С участието на повече от 600 инвеститори, убедителната презентация на Корнел Амарией подчерта трансформиращия потенциал на очилата за незрящи на .lumen, които използват технологията за автономно движение на пешеходци (PAD AI), възпроизвеждаща функциите на кучето водач. Този новаторски подход към помощните технологии привлече вниманието на инвеститорите, което доведе до бързото постигане на целта от 1 млн. евро.

Успехът на този рунд на финансиране беше подпомогнат от SeedBlink, цялостната платформа за управление на собствен капитал и инвестиции. Стабилната европейска инфраструктура на SeedBlink и пълният набор от услуги осигуриха идеалната среда за .lumen да привлече и осигури ефективно инвестиции. Платформата на SeedBlink дава възможност на европейските технологични компании да имат достъп, да управляват и да търгуват със собствен капитал на всички етапи от растежа си, като рационализира инвестиционния процес и подкрепя компании като .lumen във всеки етап от тяхното развитие.

Корнел Амарией, главен изпълнителен директор и основател на .lumen, заяви: „Този рекорден рунд в SeedBlink е доказателство за потенциала за иновации в Румъния. Въпреки че според официалния Innovation Scoreboard Румъния е класирана като най-малко иновативната страна в ЕС, ние вярваме, че тя може да предложи на света иновации, които да променят живота на хората. Благодарим ви, че споделяте тази вяра!“

Ангел Хаджиев, регионален директор за Югоизточна Европа в SeedBlink, подчерта значението на това постижение, като заяви: „Нашите инвеститори имаха възможността да подкрепят една значима иновация, променяща жизнения стандарт на нуждаещите се. Виждаме изключителен потенциал в мисията на .lumen да възстановят мобилността за незрящите и хората с увредено зрение. Подкрепата на такива стартъпи е израз на вярата в иновациите и предприемаческия дух. Въздействието на .Iumen е ясно и незабавно, като преобразява живота на незрящите и оставя след себе си наследство от прогрес и приобщаване за идните поколения.“

Пътят на .lumen е подкрепен от ключови партньори-инвеститори, като Европейския съвет по иновациите и фонда Venture to Future, които подкрепиха рунда с 4 млн. евро от общо 5 млн. евро. Набраните средства ще подпомогнат в стратегически план на .lumen, включително чрез пускането на лимитирана серия през четвъртото тримесечие на 2024 г. и навлизането на пазара в САЩ през четвъртото тримесечие на 2025 г. Компанията има за цел да продаде 10 000 устройства до края на 2026 г., като осигури независимост и безопасност на хората с нарушено зрение по целия свят.

Свързани публикации