Трансформацията с изкуствен интелект и технологиите, които водят до промяна

С наближаването на края на 2023 г. индустриите по целия свят са потопени в трансформация, откривайки изцяло нови начини на работа благодарение на напредъка на изкуствения интелект (AI). Microsoft Ignite застава начело с иновации, които дават възможност на клиентите, партньорите и разработчиците да използват пълния потенциал на технологиите на Microsoft, променяйки пейзажа на работата.

Революция в работата с Copilot

Copilot на Microsoft, представен преди осем месеца с идеята да намали цифровия дълг и да повиши производителността, донесе истинска промяна. Според последния Work Trend Index на Microsoft потребителите на Copilot са постигнали 70 % увеличение на производителността, със забележителни подобрения в качеството на работата (68 %) и творческите процеси (68 %). Ефектът на Copilot се разпростира и върху срещите, тъй като потребителите вече могат да наваксат пропусната среща почти 4 пъти по-бързо. Към това се добавят ползи като прекарване на по-малко време в обработка на имейли (64 %) или създаване на първи проект (87 %).

На Ignite Microsoft досръпността за всички потребители на Copilot за Microsoft 365 – трансформиращ инструмент, който вече се използва от индустриални гиганти като Visa, BP, Honda и Pfizer, както и от партньори на Microsoft като Accenture, EY, KPMG, Kyndryl и PwC. Новото табло за управление на Microsoft Copilot предлага на организациите информация за неговото въздействие, а Copilot Profile адаптира отговорите въз основа на индивидуалните предпочитания и роли. Новите функции в Copilot в Outlook помагат при подготовката на срещите, а по време на самите срещи новите възможности за работа с бяла дъска и водене на бележки за Copilot в Microsoft Teams осигуряват пълен синхрон между участниците. Това определя ролята на Copilot като незаменим член на екипа, тъй като функциите му надхвърлят ролята на личен асистент и помагат на целия екип.

Разширявайки екосистемата на Copilot, Microsoft представя Copilot Studio – инструмент с нисък код, който позволява на организациите да персонализират Microsoft Copilot за Microsoft 365, като интегрират критични за бизнеса данни и създават персонализирани копилоти за различни цели. Влиянието на Copilot се разпростира и върху обслужването на клиенти. Microsoft Copilot за обслужване на клиенти е най-новият копилот, осигуряващ поддръжка, базирана на роли и помагащ на компаниите да ускорят своята AI трансформация в областта на обслужването на клиенти. Microsoft Dynamics 365 Guides помага на служителите от първа линия да изпълняват сложни задачи и да разрешават проблеми по-бързо, без да нарушават работния процес, а Microsoft Copilot for Azure опростява ежедневното администриране на информационни технологии, като представлява унифицирано чат изживяване, което разбира ролята и целите на потребителя. Той подобрява способността за проектиране, управление и отстраняване на проблеми с приложения и инфраструктура.

Усилията на Microsoft да опрости работата на потребителите и да направи Copilot по-достъпен за всички започват с Bing – водещото изживяване за уеб средата. Bing Chat и Bing Chat Enterprise ще се превърнат просто в Copilot и ще бъдат общодостъпни от 1 декември.

Преосмисляне на облачната инфраструктура

Microsoft е водеща компания с новаторски постижения като партньорства с OpenAI и интегриране на възможностите на ChatGPT в инструменти, използвани за търсене, сътрудничество, работа и учене. С по-нататъшното ускоряване на навлизането в областта на изкуствения интелект Microsoft преосмисля облачната инфраструктура, за да осигури оптимизация на всеки слой от хардуерния и софтуерния стек. На Ignite обявяваме нови иновации в нашия парк от центрове за данни, включително най-новия силиций, оптимизиран за изкуствен интелект от нашите индустриални партньори, и два нови чипа, проектирани от Microsoft.

Свързани публикации