Вдъхновяващи истории от неправителствения сектор са събрани в специално издание „BILLA и приятели – за децата на България“

Най-голямата търговска верига в България представи свое специално издание, посветено на социални проекти и добротворчество в полза на децата и младежите в страната. В списанието „BILLA и приятели – за децата на България“ компанията дава трибуна на вдъхновяващите истории на своите дългогодишни партньори – фондация „Искам бебе“, фондация „КОНКОРДИЯ България“, сдружение „SOS Детски селища България“, Български Червен кръст и Съюза на слепите в България. В рамките на малко повече от 30 страници изданието води читателите през успехите и предизвикателствата по нелекия, но изпълнен с красиви моменти, път на хората, посветили живота си на позитивната промяна в обществото.

В това специално издание имаме възможност да представим вдъхновяващата работа и личните истории на нашите приятели и партньори от неправителствения сектор, с които заедно вървим по пътя на трансформацията. Тяхната устойчивост през годините, всеотдайност, кураж и решителност пред предизвикателствата на заобикалящата ни среда се пример за всички нас – за това как няма непреодолими прегради за този, който е решил да твори добро и да променя средата, в която живее.“ – коментира Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

Списанието „BILLA и приятели – за децата на България“ е изцяло илюстрирано от децата на „SOS Детски селища България“ и съдържа интервюта с представители от най-високо ниво на всяка от петте организации, които са ключови партньори на BILLA в дългогодишната програма на компанията за социална отговорност. Една от основните цели на изданието е да се постави фокус върху някои често невидими теми в обществото, значими каузи и личностите, които стоят зад тях със своя труд и постоянство. Списанието представя и интервюта с бенефициенти на кампаниите, които веригата подкрепя, това са:

  1. Петър Георгиев, член на Съюза на слепите, който е студент по журналистика и се развива пълноценно с помощта на модерните технологии, правещи живота на незрящите по-лесен;
  2. Гергана Крушовенска, която получи подкрепа да сбъдне мечтата си за свое биологично дете и вече е щастлива майка на близнаци;
  3. Борислав Стойков и неговият син Александър, участници в Лятната академия на „SOS Детски селища България“ – общност, която създава нови приятелства и устойчива подкрепа на деца и семейства от цялата страна.

В продължение на години BILLА, заедно със своите партньори, оказва положителен отпечатък върху живота на стотици семейства с репродуктивни проблеми, хиляди деца и младежи в нужда. Компанията подкрепя образователни, възпитателни и спортни дейности за деца и младежи на фондация „КОНКОРДИЯ България“ и „SOS Детски селища България“, както и програми за двойки с репродуктивни проблеми на фондация „Искам бебе“. Веригата помага на деца и семейства в неравностойно положени, чрез програмите „Купи и дари“ и „Топъл обяд“, провеждани съвместно с Българския Червен кръст и дава възможност за равен старт в живота на младежи с нарушено зрение чрез Съюза на слепите.

Списанието „BILLA и приятели – за децата на България“ може да намерите безплатно в по-големите обекти на BILLA в страната, както и онлайн: https://view.publitas.com/billa-bulgaria/r17-billa-csr/page/1.

Свързани публикации
Табела Министерство на елекстронното управление

През 2022 г. „Информационно обслужване“ АД реализира 9 нови функционалности в системите на НЗОК

През 2022 г. „Информационно обслужване“ АД е надградило или реализирало девет нови функционалности в системите на Националната здравноосигурителна…