Vivacom дари интерактивно оборудване за дигитални класни стаи на Софийската математическа гимназия

„Потенциалът на талантите на България е голям, но всички ние трябва да ги подкрепяме по пътя им към върха“, споделиха от компанията

Vivacom дари оборудване за интерактивно обучение на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ (СМГ), което да подпомогне модернизирането на процеса по подготовка на бъдещите таланти на България в областта на математиката, информатиката и високите технологии. Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom, и бивш възпитаник на СМГ, връчи дарение на обща стойност от над 20 хиляди лева, което включва последно поколение интерактивни дъски за дигитални класни стаи. Оборудването вече е доставено и веднага ще бъде инсталирано в зали за обучения по компютърно моделиране и химия и опазване на околната среда. До края на учебната година над 700 ученици на гимназията ще имат възможност да надградят знанията си, посредством най-новите интерактивни техники за обучения и презентиране.

„Математиката, информационните технологии и изкуственият интелект са топ приоритети в образованието в световен мащаб, а обучението в България в тези сфери е на изключително високо ниво. Учениците не просто печелят световни награди, но в тяхно лице ние трябва да виждаме следващото поколение специалисти, което уверено ще води дигитализацията на обществото и процесите в страната“, сподели г-н Андреев и допълни: „Потенциалът на талантите на България в областта на точните науки и информационните технологии е голям, но всички ние трябва да ги подкрепяме по пътя им на развитие, за да могат да достигнат върховите си постижения именно тук, в България. Виртуализацията, облачните технологии, интерактивните методи са част от корпоративното ДНК на Vivacom и затова подкрепата ни за СМГ е напълно естествено продължение на стратегията на компанията за развитие за младите таланти и трансформацията на образованието в България.“

Дарението включва 3 интерактивни дисплея Prestigio Multiboard, 86-инчови с 4К резолюция и специални светлинни сензори, които заедно с високата яркост и контраст на дисплея позволяват използването на дъските дори при ярка слънчева светлина. Сензорните екрани на устройствата са най-добрите в своя клас и поддържат 20 точки за докосване и 10 точки за едновременно писане, включително функция, която позволява на потребителите да пишат в два различни цвята едновременно. Високотехнологичното оборудване осигурява възможност за организиране на по-ефективен учебен процес, работа в екипи по различни проекти, подпомага изучаването на нови езици за програмиране, математически теории, а защо не и за създаване на нови подходи към изграждане на Метавселената.

„Благодарим на г-н Андреев и на Vivacom за подкрепата. Искрено вярвам, че тясното сътрудничество между бизнеса и образователните институции е ключово за осигуряването на съвременна образователна среда и за внедряването на иновации в образователния процес. Надявам се примерът на Vivacom да бъде последван и от други фирми и компании, за да може българското училище да бъде още по-привлекателно за будните и любознателни млади умове. Така ще можем още по-успешно да подпомагаме нашите талантливи ученици да разгърнат своя потенциал и ще им осигурим възможност да се съревновават при равни условия със своите връстници от най-развитите държави по света.  Благодарение на Vivacom сме още една стъпка по-напред в процеса на модернизация на учебния процес в СМГ“, сподели д-р Антоан Тонев, директор на Софийската математическа гимназия.

Свързани публикации