Запиши се за най-щурия крос триатлон в България „Лъвско сърце“ в Приморско

Организаторите от Лъвско сърце призовават приключенци с добра воля да се присъединят към екипа в дните от 6-ти до 8-ми септември

Най-предизвикателният крос триатлон в България все още записва участници за състезание от 140 км, плуване, колоездене и бягане, в едно от най-красивите кътчета у нас – плаж Перла – Странджа – Приморско и покрайнините на резерват Ропотамо.

Надпреварата ще се състои на 07.09.2024г на плаж Перла, Приморско. За девета поредна година професионални атлети и любители са предизвикани да преминат трасе с ултра дистанци, като паралелно с триатлона ще се проведе и полу-маратон.

Тази година организаторите са подготвили поредна иновация – лично спортно видео за всеки един участник. Това, което вдъхновява екипа да продължава с нововъведенията, е създаването на незабравимо и безопасно изживяване за атлетите. „Аз никога няма да стана достатъчно добър, за да се явя на Олимпиада – Лъвско сърце е моята лична Олимпиада.“ – сподели състезател от миналата година.

Предизвикателството да запечатат спомена от постиженията вдъхнови организаторите да намерят начин всеки да получи индивидуално видео от своята лична Олимпиада. За целта, част от екипа е разработил софтуер специално за състезанието. В процеса ще участва и професионален операторски екип, който ще улови всеки атлет като главен герой в етапите на състезанието.

Освен свои лични кадри, атлетите ще получат и кадри от изключителната красота на дива Странджа и на маршрута на състезанието. Той преминава покрай четири природни резервата и 12 тракийски светилища. Първият етап – плуване, доближава състезателите до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла. Във втория етап – колоездене, се прекосяват вековни гори и свещенни местности. Последният етап – бягане, се осъществява покрай резерват Ропотамо през Маслен нос, светилището Беглик Таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.

Всички, които не са готови да се състезават, но искат да станат част от най-епичния триатлон в България, могат да се запишат за доброволци. Всеки участник, независимо доброволец или атлет, получава страхотни подаръци и спомен за цял живот. Дарявайки от времето си, доброволците стават част от кауза, която през годините се е доказала като изключително добър пример за деца и възрастни.

Организаторите от Лъвско сърце призовават приключенци с добра воля да се присъединят към екипа в дните от 6-ти до 8-ми септември. Записванията за доброволци стават през уебсайта на състезанието: https://ultra.lionheart.bg/volunteers-bg/. Видео от изданието през 2021-а може да видите тук. Всичко за състезанието следете на https://lionheart.bg/ и във Facebook страницата на събитието. Състезанието се организира с подкрепата на Община Приморско.

Свързани публикации