АЛД представя новия си стратегически план

Компанията цели до 2030 г. около 50% дял на електрическите автомобили  предлагани на клиенти

ALD проведе Ден на капиталовите пазари за финансовите анализатори и инвеститорите, в рамките на който компанията представи новия си 5-годишен стратегически план „Move 2025“. Тим Албертсен, Главен Изпълнителен директор и членове на Изпълнителния комитет на ALD разкриха амбициите на компанията и основните стратегически оперативни и финансови цели в контекста на новия стратегически план.

„Move 2025 е амбициозен план, който надгражда трансформацията, която започнахме преди 5 години, за да използваме възможностите за растеж в близко и дългосрочно бъдеще. С този нов стратегически план ALD се позиционира в сърцето на развиващия се свят на мобилност и укрепва конкурентните си предимства, за да стане напълно интегриран доставчик на устойчива мобилност и световен лидер в своята индустрия “, потвърждава Тим Албертсен, Главен Изпълнителен директор на ALD.

Компанията планира фокус върху лизингът към частни клиенти и новите продукти за мобилност[1], които се очаква да се увеличат с около 15% кумулативен годишен ръст за периода 2019-2025 г. При продукта ALD Flex се очаква удвояване на бройките[2] до около 60 000 до 2025 г., а лизингът на употребявани автомобили да достигне около 125 000 договора до 2025 г., като 30% от тях се очаква да бъдат продадени или отдадени на лизинг на частни клиенти до 2025 г.

Инвестиция в размер на 66 млн. евро ще реализира ALD през следващите 5 години в дигитални ресурси и ще продължи да води пазара към активната интеграция на автомобили с ниски емисии. Делът на електрическите автомобили се очаква да нарасне до около 30% от общата доставка на нови автомобили до 2025 г. ALD цели до 2030 г. около 50% от предоставените на клиенти автомобили да бъдат електрически. В резултат на това средните емисии на CO2 на автомобил[3] за новите договори през 2025 г. се очаква да бъдат поне 40% по-ниски от стойностите през 2019 г.

MOVE 2025

Четири стратегически стълба

Стратегическото развитие на ALD се основава на четири стратегически стълба, които имат за цел да засилят конкурентната позиция на компанията:

  • Move for Customers  – Да бъде най-иновативния доставчик на продукти и услуги за мобилност чрез дигитализация, персонализация, гъвкавост, отлично изживяване на клиентите и уникална марка за мобилност.
  • Move for Growth – Да бъде глобален лидер в решенията за устойчива мобилност, като разширим географския обхват и покритието на клиентите с нови партньори в екосистемата за мобилност, стойностни придобивания и нови решения за мобилност.
  • Move for Good – Поставя хората и корпоративната социална отговорност в основата на бизнес модела.
  • Move for Performance – Да генерира стойност в икономическия цикъл в рамките на стабилна бизнес система, за да расте компанията по икономически ефективен начин.

Свързани публикации