САМО ЗА 2 ГОДИНИ UGI WHOLESALE РЕАЛИЗИРА УСПЕШНО РЕДИЦА ПРОЕКТИ В ЦЯЛА ЕВРОПА

Чрез Vivacom, компанията стана одобрен доставчик на телекомуникационни услуги за GÉANT – европейската мрежа за сътрудничество в областта на научните изследвания и образованието

Само за две години от създаването на UGI Wholesale – новото бизнес звено на United Group – се утвърди като водещ играч на пазара на едро на телекомуникационни услуги в Южна, Централна и Източна Европа.

Със седалище в Гърция и офиси в България, Хърватия, Словения, Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора, специализираното бизнес звено на UGI Wholesale, натоварено със съгласуването на телекомуникационните дейности на пазара на едро, успешно реализира изключително сложни проекти, утвърждавайки се като регионален лидер в областта на услугите за пренос на данни, роуминга и мобилните услуги и гласовите услуги на едро.

UGI Wholesale, чрез Vivacom, стана одобрен доставчик на телекомуникационни услуги за GÉANT – европейската мрежа за сътрудничество в областта на научните изследвания и образованието. Мрежата GÉANT, съфинансирана от Европейския съюз, е в основата на информационна екосистема от инфраструктура и услуги за развитие на научните изследвания, образованието и иновациите в световен мащаб.

В подкрепа на мисията на GÉANT и само за две години UGI Wholesale успешно изпълни следните проекти:

  • Един лот, възложен през 2021 г., за полагане на оптичен кабел по трасето Загреб-Любляна. Изпълнен през 2022 г.
  • Четири лота, възложени през 2022г., за полагане на оптичен кабел по трасетата Загреб-Белград-София-Солун и София-Букурещ. И четирите лота бяха успешно изпълнени в края на 2022 г.
  • Три лота, възложени през 2022 г., свързване със 100G преносни услуги по трасетата Подгорица-Загреб, София-Истанбул и Истанбул-Солун. Договорените услуги ще бъдат предоставени през 2023 г.

След успешното приключване на тези проекти, сътрудничеството с GÉANT бе надградено, чрез възлагането на допълнителен лот за 100G преносна услуга по трасето Тирана-София, който в момента е в процес на изпълнение. Освен това, въз основа на проведен търг, UGI Wholesale, в качеството си на партньор, сключи договор и за изграждането на 100G преносна услуга по трасето София-Скопие.

По време на събитието TNC23, организирано от GÉANT и проведено по-рано този месец в Тирана под домакинството на RASH – националната изследователска и образователна мрежа на Албания, UGI Wholesale стана член на Програмата за търговско партньорство на GEANT.

От името на UGI Wholesale, главният изпълнителен директор Паоло Фичини, заяви: „В UGI Wholesale сме много горди, че нашите усилия и успешното завършване на сложни проекти бяха признати и отбелязани от GÉANT, която е натоварена с изпълнението на една от най-значимите европейски инициативи. Изключително щастливи сме, че успяхме да се справим с тази мисия и своевременно отговорихме на очакванията на нашите партньори. Нашата организация се превърна в силен регионален играч, който постига висококачествени резултати по мащабни проекти, изпълнявани съгласно строги изисквания. UGI Wholesale е доверен и надежден партньор в региона“.

Телекомуникационната мрежа на United Group се простира в цяла Европа и обхваща Холандия, Германия, Австрия, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Сърбия, България, Черна гора и Гърция, а оптичната мрежа на компанията има достъп до общ пазар с над 40 милиона потребители, като предлага покритие на центрове за данни, което я прави единственият независим оператор в региона с толкова обширен обхват.

Свързани публикации