За четвърта поредна година Културно туристически комплекс „Ченгене Скеле“ посрещa състезателите на Олимпийски крос триатлон „Лъвско сърце – Утопия“

На 8-ми юни 2024г. Културно туристически комплекс „Ченгене Скеле“ ще посрещне едно от най-мащабните спортни събития в България за настоящата година. За четвърта поредна година в парк „Росенец“ ще се състезават над 600 триатлонисти от България и чужбина. Те ще премерят сили, в рамките на „Lion Heart Utopia Cross Triathlon“. Триатлонът се организира от Сдружение „Лъвско сърце“, СНЦ „СК Активен Живот“, хотел Utopia Forest и е с подкрепата на Община Бургас, като се очаква да привлече над хилядата зрители.

Състезанието стартира на 8-ми юни в 9 часа. Първата дисциплина, в която триатлонистите ще се впуснат е плуване в акваторията на „Ченгене Скеле“. Предстои масов старт и зрелищно влизане във водата. Участниците ще преплуват два пъти акваторията на „Ченгене Скеле“. Всяка обиколка е с дължина 750 метра (общо 1500 метра). Втори етап в състезанието е колоездене в парк „Росенец“ и „Странджа“ планина. Общата дължина на колоездачното трасе е 40 км. Последната дисциплина в триатлона е бягане 10 км в самия парк „Росенец“. Трасето преминава през изключително живописни райони, разпръснати по целия парк.

След края на състезанието следват игри за най-малките бъдещи триатлонисти, а след това официалното награждаване, което ще завърши със запомнящо се парти с участието на dj Емил Прайс. Входът за парти-събитието е безплатен и организаторите канят всички бургазлии и гости на града да се включат в него.

„За трета поредна година организираме това невероятно събитие. Тази година Ченгене скеле е още по-облагоредено. На територията му има многжество зелени пространства, детски площадки и заведения. Подготвили сме ви и интересна изложбена зона, изпъстрена с прекрасните ни партньори. Една от целите на Сдружение „Лъвско сърце“ е да популяризира природни и културни забележителности през спорт. Дейността на сдружението стартира в Приморско и се разраства до Росенец благодарение на идеите и колаборацията ни с Utopia Forest, СНЦ „СК Активен Живот“. Нашата задача е всички 600 + участници, освен да премерят сили в състезанието, е да припознаят района и като място за семеен и спортен туризъм. Благодарим на Община Бургас, че за четвърта поредна година са наш партньор, защото без тяхната помощ, трудно ще се случи подобна спортна проява“. Предстои провеждането на най-големия крос триатлон в България, който ще се състои на 06 – 08.09.2024г. в Приморско, коментираха организаторите на „Lion Heart Utopia Cross Triathlon“.

Свързани публикации